Pages

Sunday, January 1, 2012

Some Butoh and bondage

Huuuaaa, finally got the next video from Ofelia here! So here's Ken Mai and Tinttu Henttonen, doing butoh dance combined with bondage. They are awesome together!
I had the pleasure of catching his performance last year (and I have video of it somewhere, I just don't know where!!) and I just had to see it again! It was really good, tho I do feel last years was a bit more planned and had more depth to it than this had. But I still liked it. Even tho it does creep me out just a little :D
They performed on both days, and I filmed both. From different angles tho. But here's the first from Saturday.

Huuaaa, vihdoinkin sain seuraavan klipin Ofeliasta editoitua ja survastua tänne! Eli tässä on Ken Mai sekä Tinttu Henttonen, he yhdistävät butoh tanssin bondageen, eli siis köysi-taiteeseen (miten tota muuten suomentaisi). Ovat hyviä kyllä yhdessä!
Näin viime vuonnakin Ken Main esityksen (ja mulla on siitä video jossain, kun vaan tietäis että missä!!) ja halusin kyllä ehdottomasti nähdä uudelleen! Esitys oli tosi hyvä, mutta tuntuu että viime vuoden esitys oli ehkä paremmin suunniteltu ja siinä oli hieman enemmän tunnetta ja heittäytymistä esiintyjiltä. Mutta tykkäsin silti. Vaikka vähän tulee sellain creepy olo xD He esiityivät molempina päivinä, kuvasin molemmat, eri kulmista tosin, mutta tässä on nyt se ensimmäinen, eli lauantain esitys.

This is the kind of art that almost kinda goes over my head, cos I'm the kind of person who needs art to have some sort of a point to it. It's hard to explain, but most of the time I just don't get/understand abstract art :D But if it's visually pleasing or interesting, I can definitely get on board, hah :D Last years performance was bigger and they had a bunch of people on stage and  Kens outfit had more stuff to it and it was more complex and interesting, so that's why this year performance didn't make the impact on me that last years did. This one felt like it was put together in a hurry and just done in a sort of routine-improvisation-kind-of-style. So I am just a littttttllllee disappointed, but I did still enjoy it. But I do notice that the video doesn't get you in the same atmosphere that it has when you're standing right in front of the stage. But I do still hope that you enjoy watching it :)

Tää on sitä sellaista taidetta joka melkein vetelee mulla yli hilseen, koska oon sellainen ihminen joka kaipaa näkemässään taiteessa olevan jotain pointtia tai tarkoitusta. Sitä on vaikee selittää ilman että joku ymmärtää sen väärin, mutta mä harvoin tajuan abstraktia taidetta enkä saa siitä yleensä mitään irti. :D Mutta jos se on sitten vaikka visuaalisesti miellyttävä tai mielenkiintoinen niin sitten oon kyllä ihan messissä, heh. Viime vuoden esitys oli isompi ja lavalla oli enemmän ihmisiä ja Kenin asu oli monipuolisempi ja huolellisesti väsätty ja mielenkiintoinen, joten tän vuoden esitys ei siksi sitten oikein tehnyt samanlaista vaikutusta kuin viime vuoden. Tää tuntui enemmän nopeasti kokoon kyhätyltä ja tuntui että esiintyjät esiintyi sellaisella rutiini-improvisaatiolla, niin typerältä kuin toi kuulostaakin. Että jäin siis hieman pettyneeksi, mutta nautin silti esityksestä. Huomasin muuten myös että videossa ei todellakaan pääse siihen samaan fiilikseen mikä vallitsee kun katselee esitystä livenä, mutta toivon että pystyt nauttimaan siitä näin taltioituna :)
No comments:

Post a Comment